Léta jsem spokojeným uživatelem Google řešení. Proč? Odkudkoli se dostanu ke všem svým datům (i v bance pošlu sken daňového přiznání odkazem na online úložiště). Proč používat řešení G Suite a jak začít?

Kdo mě zná, tak ví, že mám rád chytrá řešení a možnost práce odkudkoli. G Suite nabízí spoustu výhod… a co že to ten balík G Suite vlastně je?

„Google Apps for Work (dříve Google Apps for Business) je sada cloudových nástrojů, groupwaru a softwaru poskytovaného společností Google formou předplatného.

Obsahuje populární webové aplikace společnosti Google, jako jsou Gmail, Disk Google, Google Hangouts, Kalendář Google a Dokumenty Google.

Jedná se o cloudové řešení, které na rozdíl od běžně prodávaného softwaru pro produktivitu hostuje zákaznická data v síti serverů společnosti Google, a nikoli na tradičních interních serverech ve firmách.

Podle společnosti Google používá Google Apps více než 5 milionů organizací včetně 60 procent společností na žebříčku Fortune 500.“

Zdroj / Wikipedia.com

Zásadní výhody, říkám každému

Důvody, proč jsem sám nadšený uživatel Google G Suite, jsou tyto:

  • můžu pracovat odkudkoli – k vaším datům se dostanete z celého světa,
  • neřeším žádné vlastní servery,
  • dokumenty, fotografie a videa posílám formou odkazu na můj online prostor, nepoužívám žádné úschovny, uložto apod.,
  • na většinu práce dokonce nepotřebuji ani svůj vlastní počítač – dokumenty, tabulky a e-maily můžu spravovat a tvořit z jakéhokoli zařízení, kde se přihlásím,
  • G Suite mi zálohuje data, takže nepotřebuji množství vlastních zálohovacích hard disků apod.

A jak s tímhle balíkem začít?

Mrkněte na video Martiny Ubíkové s názvem G Suite pro freelancery v praxi v rámci GUG.cz (Grow with Google):