A je to pro mě radost – vážím si krásného prostředí, skvělé party kreativců (hned vedle mám grafika, architekta, copywritery a jachtaře!). Je úžasné být obklopen lidmi na podobné vlně.

Podobnou vlnu máme i v dopravě do hubu – chodíme sem hlavně pěšky, na kole nebo trolejbusem. Nebo třídění odpadu – to už je pro nás samozřejmost. Byť rozlišování papíru a plastu nám ještě dělá problémy.

V HAXu máme 4 kanceláře různých velikostí – od cca 40 m2 přes dvě 20 m2 až po jednu zhruba 15 m2.

Jak nás to napadlo?

Všichni tři zakladatelé (viz box vpravo) jsme se potkali v coworkingu Upper ve Zlíně, byť s různými motivy. Já byl osmým nájemníkem v prostoru se sedmi kancelářemi a byl tak trochu navíc. Davidovi s Michalem se zase blížil konec nájmu.

První nápady na společné kanceláře vznikly na jaře 2017, přemýšleli jsme nad spoustou míst (dvě budovy ve Svitu, půldomek a podobně). Mé velké nápady se smršťovaly (velký coworking, dětský koutek, zasedačka, pořádání kulturních akcí, to všechno padlo).

Nakonec jsme narazili na krásné půdní prostory téměř v centru. A je nám tu dobře.

Zakladatelé Hub HAX

David Hliněný / architekt
Michal Jakubec / grafik
Vít Mach / marketingový konzultant

Aktuální členové

Jakub Zajíček, Petr Pitucha a Veronika Pobořilová, Matej Vázal, Oliver Mórocz.

A máte sklep?

Žádný sklep nemám (ale bodl by), za to jsme měli hned tři vizualizované lokality (a bezpočet dalších, které jsme zavrhli rychleji). Mrkněte, jak náš HAX mohl vypadat.

Varianta centrum města

Druhá varianta v centru

A možnost ve Svitu